Library

If we were a therapist this would be our counseling, if we were a church this would be our sermons,
if we were a school this would be our teachings. This is what drives us.

8 October, 2018

Psychologie van financiële beslissingen

Hoe komt het toch dat zoveel Nederlanders slechte beslissingen maken wanneer het over hun financiën gaat? Gaan mensen met aflossingsvrije hypotheken straks massaal in de problemen komen? En hoe kunnen we hen helpen met behulp van gedragspsychologie? In deze post wil ik de inzichten vanuit de gedragspsychologie delen die verklaren waarom mensen slechte financiële beslissingen […]

18 September, 2018

Waarom prototypen? Omdat de kleinste details ons brein afleiden

Waarom psychologisch onderzoek zo moeilijk repliceerbaar is Een tijdje terug was er grote ophef over het feit dat de meeste psychologische onderzoeken niet gereproduceerd kunnen worden. Sceptici vonden hierin het bewijs dat psychologie geen echte wetenschap is. En dus waardeloos. Iedereen die psychologische inzichten en principes gebruikt om zijn producten, marketing en communicatie te verbeteren […]

11 June, 2018

Hoe ontwerp je sympathie?

Google lanceerde deze week een filmpje dat als een storm over sociale media ging. Ze toonden hoe hun nieuwe persoonlijke assistent op basis van Artificiële Intelligentie zo goed geworden is in het voeren van conversaties, dat je niet meer het onderscheid kan voelen of je nu met een mens of een machine aan het praten […]

Neuromarketing fundamentalisme

“Op een dag wordt creativiteit overbodig”, zei de man van het bekende neuromarketing bureau in het bijzijn van onze gezamenlijke klant, “want ik kan gewoon in onze hersenscans zien wat werkt en wat niet werkt”. Ik mocht de man al niet toen hij binnen kwam en toen deze idioterie uit zijn mond kwam al helemaal […]

10 May, 2018

Function Creep: Waarom de toekomst onvermijdelijk kut wordt

Ik ben me heel bewust dat een column beginnen met een vergelijking met nazi-Duitsland eigenlijk volgens de Wet van Godwin niet kan. Maar bear with me. De vergelijking zal op zijn plek vallen Beloofd. Probeer eens de volgende denkoefening: Wat zou de uitkomst van een enquête geweest zijn als je in 1934 aan 1000 Duitsers […]

7 May, 2018

The Behavioural Design of Applying at SUE (2018)

We get about 5 applications for jobs or internships per day. That’s a lot, but we read each and every one of them and you’ll always get a reply.

5 May, 2018

Drie hoofdzonden tegen klantgericht innoveren in Finance

Ik zat deze week naar een keynote te luisteren van een CEO van een Belgische bank. De man schijnt door vakmedia die er verstand van hebben een top-manager te zijn. Hij vertelde over hoe hij van de digitale transformatie van zijn bank zijn levenswerk aan het maken is. Ik merkte dat ik me ontzettend irriteerde […]

26 April, 2018

Hoe data onbewust gedrag beïnvloedt

Eén van de grootste obstakels voor organisaties om echt klant-gericht te worden is dat de data waarop het management denkt te moeten handelen, daar niets mee te maken heeft. Clayton Christenson – beter bekend als de Milkshake-man – doet hier een heel interessante observatie over: Wanneer een bedrijf nog in zijn start-up fase zit, dan […]

19 March, 2018

Het telkens opnieuw weerkerende SM-ritueel dat bureaupitch heet

De reclamebureau pitch. Het telkens opnieuw weerkerende SM-ritueel waarin opdrachtgevers die geen idee hebben wat ze willen, hopen dat ze door een schoonheidswedstrijd uit te schrijven er achter kunnen komen welk bureau voor hen het meest geschikt is.

2 January, 2018

Wanneer Google de banken opeet

Ik denk dat we met de verkeerde bril kijken naar technologiebedrijven en hoe zij het leven van de banken zuur gaan maken. Het gevaar zit niet in betere producten en diensten.

12 December, 2017

Het best bewaarde geheim uit customer-centric design

Customer-centric teams en organisaties weten beter dan wie dan ook dat vandaag de dag de strijd om de klantwaarde gevoerd wordt in de customer journey. Het optimaliseren van de journey en het designen van waardevolle customer experiences in alle contactmomenten met de klant, is waar het klantgericht denken in harde euro’s kan worden omgezet.

18 October, 2017

De vier valkuilen van contentstrategie

Als je de mens en zijn gedrag als uitgangspunt neemt, ontdek je de vier content valkuilen waar veel merken instappen. Vier concrete adviezen kunnen je behoeden om tijd en geld te investeren in contentproductie waar niemand op zit te wachten. We nemen je mee in het opzetten van een contentstrategie die start bij de mens. […]

5 October, 2017

Inzicht heeft geen enkele waarde

Elke marketeer die ik ken, is gefrustreerd over de ROI van marktonderzoek. Het belangrijkste verwijt is dat er een eigenlijk altijd een Chinese muur staat tussen wat het onderzoeksrapport vertelt en wat er uiteindelijk met de resultaten gedaan wordt.

24 September, 2017

A conversation with Steven van Belleghem

“I always liked the vision of Tom on the future of marketing. To be really honest. Thanks to this conversation, I decided to write an additional chapter in my new book. Tom really made me think about the need to fight the digital commodity magnet. Enjoy my talk with Tom.”

21 September, 2017

Zijn wij Satan’s kleine helpers?

Kan de creativiteit die wij als marketing communicatie industrie ontwikkelen, uiteindelijk ook voor een betere wereld zorgen? Ik denk dat we onszelf voor de gek houden en dat dit getuigt van totale blindheid voor wat we doen.

12 September, 2017

Wat is Neymar waard? Een les over prijs-psychologie.

In de gedragseconomie is prijs een fascinerend onderwerp. Een prijs oogt op het eerste zicht als een objectief ding. Klassiek economisch denken dat prijs een perfecte weergave is van vraag en aanbod. In de praktijk is niets minder waar. Niets is zo irrationeel, subjectief en manipuleerbaar als de kostprijs van dingen. Prijs is niet de […]

4 September, 2017

Just because it’s mine

Stel nou, hetzelfde koffietentje als toen met de luxe en minder luxe bonbons heeft weer iets nieuws bedacht. Elke 30ste klant die koffie bestelt, krijgt een cadeau.

28 August, 2017

Mentale modellen: Het geheim van de rijkste investeerders ter wereld

Charles Munger is de rechterhand van Warren Buffett. Munger en Buffett hun investeringsmaatschappij xxx Berkshire Hathaway is de grootste investeerder ter wereld en Munger en Buffett worden gezien als de slimste investeerders uit de geschiedenis.

25 July, 2017

De twee habits van succesvolle teams

Wat zorgt er voor dat er in een ene groep ontzettend veel stress en bewijsdrang is, en het andere team een soort speelsheid en lichtvoetigheid heeft, waarbij iedereen het voor elkaar opneemt?

22 July, 2017

Waar digitale transformatie op stuk loopt

Er zijn drie grote verhalen die managers vandaag koppijn bezorgen: Digitale transformatie, Agile transformatie en Customer-Centricity.

2 July, 2017

Hoe macht gedrag ontwerpt

De soap rond Brexit leert iets heel interessant over hoe macht werkt. Eenmaal dat je de macht in alle macht (pun intended) naar je toegetrokken hebt, ben je hem eigenlijk kwijt.

29 May, 2017

Scrum is dodelijk voor bureaus

Ik ben er steeds meer van overtuigd dat de introductie van SCRUM en AGILE langs klantzijde wel eens de grootste bedreiging kan zijn voor het traditionele bureaumodel.

22 May, 2017

Een aanbieding kan een dure grap worden

Stel, je bent in de supermarkt en Robijn is in de aanbieding van €8.49 voor €5.49*. Robijn is het wasmiddel dat je altijd koopt.

16 May, 2017

Vier manieren om met dark psychology aan de slag te gaan

Deze vier beïnvloedingsprincipes mikken 100% op het onbewuste en werken zeer geraffineerd. Ik wil enkele suggesties geven over hoe je ze succesvol kan toepassen in je marketing en communicatie.

26 April, 2017

Weten heeft niets met waarheid te maken

Freud schreef ooit dat weten geen enkel effect heeft op waarheid. Je kan een neuroticus nog zo veel inzicht geven in zijn symptomen en waar ze vandaan komen, het heeft er geen enkel effect op.

21 April, 2017

Ook jij kan de verleiding van de nul niet weerstaan

Stel, je staat bij een koffietentje om een bone dry dirty chai latte (oké, of gewone koffie) te bestellen*.

7 April, 2017

Pepsi Commercial is ontspoord merkfundamentalisme

Ik kan niet genoeg krijgen van die verbijsterende Pepsi commercial met Kendall Jenner. Het interwebs ging echt helemaal los op de commercial.

30 March, 2017

De beste manier om creatieve ideeën te ontwikkelen om je doelen te behalen.

Leer in 9 simpele stappen hoe je tot creatieve ideeën komt die concrete oplossingen bieden voor jouw vraagstukken.

De snelste manier om erachter te komen hoe je campagne het beste werkt.

Leer in 6 stappen hoe je snel en makkelijk van je doelgroep kan leren om te ontdekken wat er mis gaat.

De beste manier om jouw doelgroep te beïnvloeden.

Als jij je doelgroep wilt beïnvloeden is het belangrijk om te weten waarom je doelgroep iets doet óf iets juist niet doet. Als je dit begrijpt, kan je hier slim op inspelen.

20 March, 2017

Is de kiezer dom?

Verkiezingen zijn een klassiek keuzeprobleem: Je weet eigenlijk bitter weinig van politiek. Het aantal partijen waarop je kan stemmen is gigantisch. Al deze partijen strijden niet alleen om je aandacht.

28 February, 2017

Hoe progressieven moeten leren framen

In mijn vorige essay heb ik de stelling uitgewerkt dat gewone politici een ongelijke strijd strijden voeren tegen de gedisciplineerde en zeer goed getrainde populisten. In dit vervolg-essay wil ik antwoord geven op de vraag wat progressieven moeten doen om hier mee om te gaan.

24 February, 2017

Campagnes zijn smerige framing-oorlogen

Een simpele manier om naar het verschil te kijken tussen politici en populisten is dat populisten gewoon beter getraind zijn in beïnvloedingspsychologie.

6 February, 2017

Verkiezingen zijn de Champions League van de merkstrategie en gedragsbeïnvloeding

Wie How Brands Grow gelezen heeft – het enige boek over merkstrategie die je gelezen moet hebben – kon voorspellen waarom Trump de verkiezingen gewonnen heeft: Mentale Beschikbaarheid.

23 January, 2017

5 Tips for creatives about ´the creative insight´

Why do ad agencies always get painful pitches? One of the main reasons is that agencies have convinced both themselves and their clients that they´re ´all about creativity´

16 January, 2017

Power talk

The way reality is framed for us, completely determines how we perceive it. How do we see refugees: are they fortune-hunters or simply people running for their lives?

9 January, 2017

Marketing for beggars

Imagine I gave you a brief in which I asked you to find a way to get beggars more donations. What would you do?

6 January, 2017

Dump the creative department

The idea of having a creative department is incredibly outdated. It had a purpose in the world of mass marketing, once.

23 December, 2016

Life’s a pitch

The world of advertising is an idyllic one. Families have two parents and two kids. Women with lovely long hair impress handsome young men who wear aftershave.

20 December, 2016

Beware of spreadsheet people

Why do companies grant most decision-making power to employees who are best with Excel?

13 December, 2016

Ignorance is the new wisdom

Marketing and advertising love dogmatic thinking. We are an industry full of little opinions. Best practices form the basis of our universal truths and as a species we trust the experience of those who have been successful in the past, working for certain brands or winning certain prizes.

7 December, 2016

The two deadliest weapons of the seducer

If you want to bluff your way into the art of seduction, there are only two principles you really need to understand: automatic thinking and convenience.

6 December, 2016

The Influence Industry

If we are to believe the doomsayers, what we were doing in these last few years, was actually just trying to keep the decline of the advertising industry under control.

5 December, 2016

Piketty and the Shirky Principle

In The Life Of Brian, Monty Python´s brilliant parody of the life of Jesus, there is a great scene where the resistance fighters – called The People’s Front of Judea – meet to discuss how to take action against the Roman occupiers.

29 November, 2016

Adblockers and Dieselgate are a godsend

In barely two weeks’ time our industry was hit by two meteorites. First there was the noise around Apple, allowing Adblockers to its new news platform.

28 November, 2016

The boulevard of broken trends

I’m afraid I’ve lost my optimism over social progress. Digital optimists like me see possibilities everywhere. But can it be that destructive powers have been most succesfull in embracing our new opportunities?

25 November, 2016

The Explanation Machine

In Thinking Fast and Slow Nobel Prize winning economist Daniel Kahneman devastates the idea that people are rational.

24 November, 2016

F#ck your purpose

A little while ago our agency was asked to help design a purpose for a famous FMCG brand. They had let themselves be driven crazy by Herman Toch and his Return on Purpose book and TED talk.

21 November, 2016

Marketing has lost its Mojo

Only look at the themes of marketing conferences, and you’ll know which existential questions the industry is struggling with. Last year it was the changing consumer. This year it is growth.

14 November, 2016

If you can’t make it easy, make it fun

According to a recent report by Oxfam Novib, multinationals use The Netherlands as a tax haven, dodging some 4,000 billion EUR in taxes every year. However, the bizarre reality is that nobody seems to bother.

11 November, 2016

The Consumer behind the Rise of Trump

In the days after the unexpected election of Donald Trump as president of the US, numerous explanations were published on what caused it.

7 November, 2016

Loser-generated content

Paul Krugman, Nobel Prize Winner for Economics, once asked how on earth it can be possible that the Republicans get so many votes from ordinary people, even though they consistently try to reduce social welfare and give benefits to the rich.

24 October, 2016

A plea for bias

The greatest misunderstanding in journalism today is that the media crisis has nothing to do with the quality of journalism itself.

17 October, 2016

Strategy is overrated

Advertising has a pecking order. At the top of the food chain we find the Brand Strategists.

16 August, 2016

The way SUE works

SUE is a devote user of methodologies that enable people to create impactful work.

30 July, 2016

No we won’t participate in your creative pitch

Dear pitch consultant,
Dear marketing manager,

28 July, 2016

I converted her into having sex with me

There is an intense debate going on between the branding camp and the conversion camp. You could almost call it a fight between tribes. One camp accuses the other of a blatant zero feel for brands. The other camp simply fails to see the use of working in such a dumb and terribly old-fashioned way. […]

27 June, 2016

Why our name is SUE

SUE Amsterdam was named after the famous Johnny Cash song “A boy named SUE”.

25 June, 2016

Brexit en de “Wil” van het volk

Als gedragsontwerper vervult het Brexit-referendum me met afgrijzen en weerzin. Niet zozeer omwille van de uitkomst, maar omwille van de dommigheid en onwetendheid die er achter zit.

21 June, 2016

De Perverse Macht van Media

De Amerikaanse filosoof Richard Rorty argumenteerde dat filosofie en moraal waardeloos zijn voor het dagelijkse leven, omdat ze ons proberen wijs te maken dat er zoiets zou zijn als universele wetten en principes die het leven richting geven.

4 June, 2016

Hardnekkig ideeën over denken, verzinnen en maken

De meest hardnekkige conventie is de volgende: Je hebt bureaus voor het denken, bureaus voor de creatie en bureaus voor de productie.

15 May, 2016

The Theatre of Power

One of the central ideas in Thinking Fast and Slow by Daniel Kahneman – the bible for the behavioural designer – is that our automatic unconscious brain takes all the decisions, and that our conscious brain then post-rationalise them in order to create a consistent story about ourselves.

7 May, 2016

The Rise of the Loser

The writer Isaac Asimov once famously wrote “There is a cult of ignorance in the United States, and there always has been.

25 April, 2016

Solving problems, like designers do

At SUE, we continuously strive to optimise our working process. In this process, it’s our job to analyse and optimise the methods we use to research human behaviour. What are the best ways to measure conscious and unconscious behaviour?

3 February, 2016

Dark Wisdom (3 of 3): How Design Manipulates The Way We Think, Feel and Behave

This third column is part of a series of three posts about Dark Wisdom: How design manipulates the way we think, feel and behave. In this last post, we focus on Good Design.

27 January, 2016

Dark Wisdom (2 of 3): How Bad Design Triggers Perverse Behavior

This second column is part of a series of three posts about Dark Wisdom: How design manipulates the way we think, feel and behave. In this second post, we focus on Bad design.

20 January, 2016

Dark Wisdom (1 of 3): How Design Manipulates The Way We Think, Feel and Behave

This first column is part of a series of three posts on Dark Wisdom: How design manipulates the way we think, feel and behave. In this first post we focus on Evil Design.

13 January, 2016

Rebellion is a disease

The Belgian psychoanalyst Paul Verhaeghe argued in his book, On Being Normal and Other Disorders, that our definition of what’s normal and abnormal is largely determined by the culture in which the behaviour takes place.

8 January, 2016

Koffiedik Kijken 2016

Elk jaar organiseren de koepelorganisaties IAA en VEA samen met het vakblad Adformatie het event “Koffiedik kijken”. Het evenement vormt de aftrap van een nieuw jaar voor de branche.

25 December, 2015

Beat the algorithm

Earlier I talked about the enormous opportunity for creatives to understand more about influencing-technology. The marketing field is gasping for people who can use these tools to do magic, surprising and rebellious things.

6 November, 2015

How creativity can save the world

I was recently asked about the future of creativity in marketing. My simple response was: the future is bright. These are unbelievably interesting times in which creative problem solving has not only become more exciting but also more necessary than ever before.

4 November, 2015

The creative craftsman and his technophobia

Why is it that the advocates of data-driven marketing are rarely interesting to listen to? Against all knowledge to the contrary they continue to believe in the ridiculous notion that more data, better segmentation and smarter algorithms will put an end to advertising.

3 November, 2015

Humans – Technology: 0-1

The big question of this era will be the question whether our human capability to restrain ourselves will defeat our technological capabilities to destroy ourselves.

21 October, 2015

Perverse Prikkels

Wat behavioural economics iedere keer zo pijnlijk duidelijk maakt, is dat wij als mens compleet te manipuleren zijn.

20 October, 2015

De 5 take-aways van Inbound 2015

Vorige maand vond het jaarlijkse Inbound congres van Hubspot plaats in Boston. Meer dan 14.000 marketeers volgden gespreid over 4 dagen wat intussen uitgegroeid is tot het grootste marketing en sales congres ter wereld.

19 October, 2015

Unattended children will be given an espresso and a free puppy

I am a great fan of little big details. And my favourite little big detail is witty copy. Not distant advertising slogans, but copy that makes me feel the brand truly speaks to me and is getting up close and personal.

12 October, 2015

Bitch don’t kill my vibe

De tijd is klaar voor vrouwelijk leiderschap, maar dan moet er wel 1 cruciaal ding veranderen. Vrouwen moeten in plaats van continu naar elkaar te kijken en te vergelijken, elkaar helpen.

25 September, 2015

The big manipulation

In the last weeks, it seems as if we have entered the high season for influencing public opinion. A campaign for solidarity, a campaign for free speech, and endless discussions about the way refugees are perceived.

15 September, 2015

Disruption is just someone with a good idea

A while ago Rutger Bregman launched a ‘switch over week’ on his Dutch press website called The Correspondent. In this week he tried to mobilize his 60,000 readers to make the switch to an ethical bank.

25 June, 2015

Time to start cheating

The advertising industry shows all the symptoms of an industry that doesn’t have an answer to disruption.

Advertising in times of disruption

The advertising industry shows all the symptoms of an industry that doesn’t have an answer to disruption.

20 May, 2015

Can a marketing agency function without behavioural design

Digital transformation has fundamentally changed 21st century consumer behaviour. Conventional advertising methods have lost their impact, and changes in consumer behaviour bring new challenges.

16 April, 2015

The two deadliest weapons of a behavioural designer

As a behavioural designer, there are just two psychological principles which you must understand: ‘automatic thinking’ and ‘ease’. ‘Automatic thinking’ means that our mind always starts with impulsive judgement and then – if it’s really necessary – turns to rationalisation to justify the decision.

10 March, 2015

Hoed u voor de perverse macht van cijfers

Hoe komt het dat mensen die goed zijn met Excel meer beslissingsmacht in bedrijven hebben? Hoe komt het dat we onze grootste financiële instellingen, woningcorporaties en multinationals in de handen geven van mensen die in elke andere context gediagnosticeerd zouden worden als sociopaten of mensen met Asperger Syndroom? Het komt doordat er een geruststellende macht […]

8 December, 2014

SUE in 20 quotes

1. Be original, but don’t be obsessed with originality. We’re in the business to create stuff that works, not stuff that impresses other creatives 2. We’re not in the entertainment business, but we’re in the business business. Beauty is a means, not an end to itself. 3. We don’t hope We measure 4. Awareness metrics […]

3 December, 2014

Marketing lost its mojo

Het thema van een marketingcongres verraadt altijd de existentiële vraagstukken waar de branche mee kampt. Vorig jaar was het de veranderende consument. Dit jaar is het groei. Er is een goede reden waarom groei marketeers bezig houdt: Marketing is zijn impact op groei verloren. Download hier de keynote Ik zie drie redenen waarom marketing zijn […]

Marketing has lost its mojo

Het thema van een marketingcongres verraadt altijd de existentiële vraagstukken waar de branche mee kampt. Vorig jaar was het de veranderende consument. Dit jaar is het groei. Er is een goede reden waarom groei marketeers bezig houdt: Marketing is zijn impact op groei verloren. Ik zie drie redenen waarom marketing zijn mojo kwijt is: disruptie, […]

29 October, 2014

Een gedragsontwerpers kijk op het belastingprobleem

Uit een nieuw rapport van Oxfam Novib dat binnenkort verschijnt, blijkt dat 80% van alle grootste multinationals een postbusadres hebben in Nederland om op grote schaal belastingen te ontwijken. Het bizarre hierbij is dat niemand zich hier echt druk over maakt. Belastingdruk is immers slecht. Iedereen heeft bijna de morele plicht om zo weinig mogelijk […]

28 October, 2014

De XTC hysterie en Nederlands obsessie met regels

De politieke XTC hysterie rond ADE maakt voor mij pijnlijk duidelijk hoe voorspelbaar irrationeel bestuurders zijn. Ik vind het ronduit verontrustend hoe makkelijk beleidsvoorstellen en beleid voortvloeien uit klassieke psychologische denkfouten, zoals bijvoorbeeld de availibility heuristiek. We denken dat iets wat vers en levendig in het geheugen ligt, een veel belangrijker probleem is, dan het […]

27 October, 2014

Why Agencies should get rid of Planners

When asked for his definition of what (Strategic) Planning is, Russell Davies argued in a recent video Q and A, that in his definition a good planner is someone who can get people to do things. Whereas a junior planner should get creatives to think in a certain direction, a senior planner or a planning […]

11 October, 2014

Het Shirky Principe

In The Life Of Brian, Monty Pythons geniale parodie op het leven van Jezus, is er een briljante scene waarin de verzetsgroep The People Front of Judea vergadert over het ondernemen van actie tegen de Romeinse bezetter. Wanneer plots acute actie nodig blijkt om medestrijder Brian te bevrijden, doet de PFJ waar ze goed in […]

3 October, 2014

Wow this yoghurt makes me feel really uplifted!

Picture this. Breakfast time. Me and my muesli. I get my yoghurt out. When opening the lid I see this text printed on the packaging: “Eat well, feel uplifted”. And I snap. Feel uplifted? You are yoghurt man! Do you really think that me eating your yoghurt will make me feel uplifted? It gives me […]

23 September, 2014

Strategie is zwaar overgewaardeerd

In de reclame zitten we met een problematische pikorde opgescheept. Bovenaan de voedselketen staan de merkstrategen. Zij bedenken de Grote Lijnen en worden heel serieus genomen omdat ze de taal spreken van de business mensen. Daaronder zit het reclamebureau. Reclamebureaus worden afgerekend op de mate waarin ze de merkstrategie tot leven kunnen brengen – veel […]

31 July, 2014

De marketing rebel

Deze column maakt onderdeel uit van een serie columns over Rebellie, het thema van Het Grote Marketing Congres 2015, waarvan ik dit jaar de eer heb om dagvoorzitter te spelen. Deze column verscheen eerder in licht gewijzigde vorm op Marketingonline.nl. De Belgische psychoanalyticus Paul Verhaeghe argumenteerde in Over normaliteit en andere afwijkingen dat onze definitie […]

28 July, 2014

Plat, smakeloos en obsceen!

Afgelopen week was voor SUE Amsterdam een interessante week. Er werd massaal gereageerd op de aftrap van de zomercampagne voor Radio 538. Deze abri’s bestonden uit twee versies: een geblurde variant en een normale variant. Naast een petitie, klachten, een ingeschakelde reclamecodecommissie en een doodsbedreiging richting SUE, viel vooral het persbericht van een bevriend reclamebureau op […]

8 July, 2014

Is marketing evil?

Mijn favoriete sketch van de veel te vroeg overleden stand-up comedian Bill Hicks is zijn hilarische rant over waarom marketers en reclamemakers zichzelf beter van kant kunnen maken. “Kill yourself. There’s no rationalisation for what you do and you’re Satan’s little helpers”. In de sketch toont hij haarfijn aan hoe elke stap die we zetten, […]

4 June, 2014

I converted her into having sex with me

Er is een hevige discussie aan de gang tussen het merkkamp en het conversie kamp. De discussie heeft veel weg van een stammenstrijd. De ene beschuldigt de andere van niets te snappen van merken. Het andere kamp kan er niet bij hoe je vandaag nog op zo’n ouderwetse domme manier kan werken. Beide kampen hebben […]

6 March, 2014

Oud vs Nieuw

Deze week verscheen een column van reclamemaker Wim Ubachs, die zich boos maakte over een artikel in Adformatie over persuasive design. Tom de Bruyne reageert: Wat Wim met deze column probeert te doen overkomt bureaus als SUE, Lemz of Achtung wel vaker. De Old School Creatief die het fort van De Creativiteit probeert te beschermen tegen […]

26 February, 2014

Digital is Dead

ust a few years ago the world was looking good for digital agencies. We were predicting the end of the mass media era. We claimed that everything was going to be social. We felt that traditional advertising was dumb; and activation, engagement and word-of-mouth were smart. And we divided the world into those who ‘get it’ and those who ‘still don’t get it’. Our own agency at that time was awarded Interactive Agency of the Year at the Dutch SpinAwards and we won both Cannes Lions and Webby awards. We all felt that digital was finally on the verge of a breakthrough.

24 February, 2014

Hoe argumenteer je?

Deze week zag ik dit beeld langs komen. Het zijn de drie kopstukken van de extreem rechtse Belgische partij Vlaams Belang.

8 December, 2013

Design for excitement

I have to admit. Lately I have an obsession. It’s a bit of a nerdy obsession. It’s about defining the agency of the future.

8 December, 2011

Is the agency of the future a design agency?

Yesterday the Dutch marketing magazine Tijdschrift voor Marketing asked me if I could write some thoughts on the importance of design for marketers in 2012.

Adres

‘s-Gravenhekje 1a
1011TG Amsterdam

Contact

hello@sueamsterdam.com
(+31) 20 223 46 26

Word expert in het beïnvloeden van gedrag

Onze populaire wekelijkse nieuwsbrief brengt het beste uit de overtuigingspsychologie en de toepassing ervan.

Schrijf me in!

Don't miss out

Receive our biweekly email with the best articles we've been reading in the meantime.

Nah, I'd rather be unpersuasive

Ok, you’re gonna want to check your mail now

Nice

Ok. So this is you...

You walk through life without caring if you ever have an impact.

You think persuasion is for perverts.

You are perfectly happy being charmless.

Is this you...?

Ok damned, sign me up
×

That’s me! Let’s meet