BETALENDE KLANTEN VINDEN VOOR EEN UITGEVER DOOR HUN WAARDEPROPOSITIE TE OPTIMALISEREN MET EEN LEAN START-UP-METHODE

Logo
 • Client
 • Sanoma, Mechelen
 • Project
 • La Maison Victor
 • Filed under
 • E-commerce, Lean, Start-up

Sanoma België is een van de grootste uitgevers van vrouwentijdschriften. Doordat Sanoma van oorsprong gericht is op een vrouwelijke doelgroep, streven ze er continu naar om relevant te blijven voor vrouwen. Dit doen ze door te innoveren met inventieve proposities. Hiermee verbinden ze steeds hun kerncompetentie, print, met businessmodellen die passen bij de altijd veranderende wereld van vrouwen.

Vanuit deze insteek werd SUE gevraagd om te helpen bij het ontdekken van nieuwe businesskansen voor ‘La Maison Victor’, een DIY modetijdschrift. We werkten samen bij het optimaliseren van de waardepropositie en het vinden van betalende klanten voor zowel het tijdschrift als de spin-offs. Dit deden we aan de hand van lean start-up-methoden. In een proces van bouwen, testen en leren, ontdekten we een werkend businessmodel, en valideerden de businesscase voordat er marketingbudget was ingezet.

Our contributions

Insights

 • Veldonderzoek
 • Expert interviews
 • Desk research

Ideation

 • Copywriting & digital design
 • Persuasion design
 • Website & banners
 • Digitale marketing
 • Analytics

Implementation

 • Set-up customer development
 • Set-up contactstrategie
 • Coaching team

Een businessmodel opbouwen zonder campagne

Het was onze uitdaging om uit te zoeken of er voor Sanoma businesskansen zaten in een DIY-modemerk met een tijdschrift als basis. Op basis van diepgaand onderzoek ontwikkelden we verschillende waardeproposities. Deze testten we vervolgens in een zogenaamd minimaal werkbaar product (MVP). Dat was in dit geval een landingspagina waarmee we gedrag in kaart konden brengen. Ons hoofddoel was namelijk in de eerste plaats het opbouwen van een businessmodel, en niet simpelweg het ontwikkelen van een campagne.

Deze case is beloond met een Silver SpinAward in de categorie ‘Digital Business Idea’.

We gokken niet, we meten

In de eerste plaats dachten we dat een tijdschrift vrouwen zou aanspreken in combinatie met ‘how-to’-video’s, maar uit de data bleek dat dit niet meer dan een hypothese was. We verwachtten ook dat betaalde tijdschriften in print geen kansen zouden bieden voor online sales, omdat iedereen gratis DIY fashion platforms zoals Pinterest kan gebruiken. Ook dat bleek niet waar te zijn. We leerden dat alleen strategie niets meer is dan een assumptie. Dit bewijst maar weer dat onderbuikgevoel en ervaring goede uitgangspunten zijn, maar dat validatie nodig is voor marketing die écht werkt.

Succesfactoren

We hebben volop geëxperimenteerd. Door kleine variaties van het product te testen, met minimale digitale media-inzet, konden we relevant gedrag identificeren. In korte cyclussen hebben we gebouwd, getest en geleerd. We hebben geen geld verspild aan het ontwikkelen van een merkidentiteit, maar ons eerst gefocust op het uitwerken van een businessmodel. Na 8 weken hebben we schaalbaar gedrag gevonden: veel vrouwen waren bereid om te betalen voor all-inclusive pakketten inclusief materiaal. En het tijdschrijft? Dat bleek toch de motor te zijn voor online sales.

We hebben volop geëxperimenteerd. Door kleine variaties van het product te testen, konden we relevant gedrag identificeren.

Outcomes

In 1 jaar hebben we een businessmodel opgezet dat is gegroeid van 0 naar meer dan 1 miljoen euro.

Online bezoekers

60k+

Conversie ratio

2,86%

Maandelijkse repeat ratio

29%

Want to hear this story live?

(we are happy to share all the ins and outs with you)

other work

Adres

‘s-Gravenhekje 1a
1011TG Amsterdam

Contact

hello@sueamsterdam.com
(+31) 20 223 46 26

Word expert in het beïnvloeden van gedrag

Onze populaire wekelijkse nieuwsbrief brengt het beste uit de overtuigingspsychologie en de toepassing ervan.

Schrijf me in!

Don't miss out

Receive our biweekly email with the best articles we've been reading in the meantime.

Nah, I'd rather be unpersuasive

Ok, you’re gonna want to check your mail now

Nice

Ok. So this is you...

You walk through life without caring if you ever have an impact.

You think persuasion is for perverts.

You are perfectly happy being charmless.

Is this you...?

Ok damned, sign me up
×

That’s me! Let’s meet