Wanneer Google de banken opeet

Ik denk dat we met de verkeerde bril kijken naar technologiebedrijven en hoe zij het leven van de banken zuur gaan maken. Het gevaar zit niet in betere producten en diensten. Het gevaar zit in de manier waarop ze op heel slimme manieren inzicht in het gedrag van hun klant omzetten in actie.

De meeste fintech-startups focussen op een incrementele verbetering van iets wat bestaat. Eyeopen (nu Knab Hypotheken) maakte het extreem makkelijk om zelf een hypotheek af te sluiten. The Moneyer maakt het makkelijker om je geldstromen te visualiseren. Tellow maakt het voor ZZP’ers makkelijk om hun financiële administratie flink te vereenvoudigen.

Fantastische initiatieven die ook echt een verschil maken. Maar dit is incrementele innovatie.

Disruptieve innovatie

Disruptieve innovatie is het volgende scenario. Stel dat ik aan Alexa, mijn digitale assistent van Amazon, vraag: “Alexa, ben ik nog bezig om mijn pensioendoel te halen?” En dat Alexa antwoordt: “Nee. Je zou daarvoor 92,40 EUR per maand meer moeten stoppen in je beleggingsfonds. Wil je dat ik je hier vanaf nu vriendelijk aan herinner wanneer je een online bestelling gaat plaatsen? Of schrijf ik 92,40 EUR weg van je rekening zodra je loon gestort wordt?”

Wat ik intrigerend vind is dat de technologie die dit mogelijk zou moeten maken, niet eens heel moeilijk is. Elke bank zou dit kunnen programmeren voor Alexa, Siri of Google Home.

De uitdaging

De uitdaging is niet eens technologisch. De uitdaging is radicaler denken vanuit de mens. En vanuit zijn onvermogen om rationeel te denken of om vooruit te plannen. Radicaler denken vanuit de mens is nadenken over manieren om hem verslaafd te maken aan sparen of vermogen opbouwen.

Of om verregaande programma’s te bedenken om hem te helpen om zich tegen zijn eigen spilzucht of impulsiviteit te beschermen. En dat radicale denken vanuit mensen, is wat technologiebedrijven voor hebben op banken. De toekomst is psychologisch, niet technologisch.

Gerelateerde post:

Function Creep: waarom de toekomst onvermijdelijk kut wordt.
Drie hoofdzonden tegen klantgericht innoveren in Finance.

Update: Onze favoriete nieuwsbrief De Bicker postte deze week een link naar een stuk in The Verge. In dit stuk trekken ze de extreme consequentie van bovenstaand idee door, waardoor Google op basis van onze data ons als individu en als groep kan gaan programmeren. Absolute aanrader en een tikkeltje beangstigend: Google’s Selfish Ledger is an unsettling vision of Silicon Valley Social Engineering.

Disclaimer: De missie van SUE is om de kracht van gedragspsychologie te gebruiken om mensen te helpen om positieve keuzes te maken. We zijn ons zeer bewust van de duistere kracht van Behavioural Design en hopen juist door deze Dark Wisdom te ontsluiten meer mensen te inspireren om er goede dingen mee te doen.


Leer de methodes en tools voor gedragsverandering in onze 2-daagse masterclasses van de Behavioural Design Academy.
Creëer, prototype en test je marketing uitdagingen in 5 dagen met SUE’s Behavioural Design Sprints.
—————

 

Adres

‘s-Gravenhekje 1a
1011TG Amsterdam

Contact

hello@sueamsterdam.com
(+31) 20 223 46 26

Word expert in het beïnvloeden van gedrag

Onze populaire wekelijkse nieuwsbrief brengt het beste uit de overtuigingspsychologie en de toepassing ervan.

Schrijf me in!

Don't miss out

Receive our biweekly email with the best articles we've been reading in the meantime.

Nah, I'd rather be unpersuasive

Ok, you’re gonna want to check your mail now

Nice

Ok. So this is you...

You walk through life without caring if you ever have an impact.

You think persuasion is for perverts.

You are perfectly happy being charmless.

Is this you...?

Ok damned, sign me up
×

That’s me! Let’s meet